Ezüst karkötő - a hordható divat

Az ezüst ékszerek tekintetében az ezüst karkötő egy olyan elengedhetetlen kiegészítő, mely teljessé teszi az ékszer szettet és a női viseletet.
Egy ezüst karkötő felteszi a díszt a viseletre. A megjelenés szempontjából nélkülözhetetlen, hogy a megfelelő módon válasszuk ki a kiegészítőket. Ha egyszerre több ékszert viselünk, figyelnünk kell az összhangra. Az alapszabály, hogy ne "keverjük" az ékszereket; a különböző nemesfémekből készült darabokat nem lehet egyszerre viselni. Az ezüstöt ezüsttel, az aranyat kizárólag arannyal ildomos hordani. Ha több ezüst ékszert szeretnénk felvenni, érdemes ehhez egy egész szettet választanunk. A medál, kitűző, karkötődísz, nyakék és fülbevaló tökéletes összhangja együtt adja meg a megjelenés teljességét. Természetesein itt is, mint a legtöbb esetben igaz, hogy a kevesebb néha több. Épp úgy, mint akár az öltözék összeállításában is.
Ha több ékszert hordunk egyszerre, fontos, hogy az ezüst karkötő stílusában, mintájában, formavilágában, kialakításában harmonizáljon a többi ezüst ékszerrel, valamint az öltözékkel. Egy jól kiválasztott ezüst karkötő kiemeli a viselet előnyeit. Akár alkalomra, akár hétköznapokra, az ezüst karkötő újraértelmezi az eleganciát és a stílust. Nagy előnye, hogy bármilyen időben és korban megállja a helyét, nem hivalkodó, vagy tolakodó, minden helyen és időben hordható viselet. Minden korosztály kedveli, az idősebb és a fiatal generáció képviselőinek egyaránt jól áll.

Ezüst karkötő kövekkel, szettben és külön

Az ezüst karkötő kínálatban számos típus és kialakítás közül válogathatunk. Az ezüst karkötő önmagában is különleges ékszer, azonban a különböző kövekkel, berakásokkal készített darabok igazán egyediek, formaviláguk, szépségük összetéveszthetetlen megjelenést ad viselőjének. Számos kialakítás közül válogathatunk, ha kövekkel kombinált ezüst karkötőre vágyunk. A boltok kínálatában találhatunk darabokat korall kővel, türkizzel, gyöngyházzal, borostyánnal, onixel és akár tenyésztett gyönggyel is. Divatos viselet a díszítő elemként szolgáló követ eredeti formájában, minimális alakítással beépíteni az ékszerbe. Minden kőnek egyedi alakja és formája van, ami még jobban érvényesülhet az ékszerben.
A többféle típusú és színű kövek kombinációja szintén különleges megjelenést kölcsönöz az ékszernek is és viselőjének egyaránt. Az ízlésesen párosított kövek az ötvös mestere jártasságát és hozzáértését dicsérik. Emellett az ékszerhez számos karkötődíszt is választhatunk, melyekkel még egyedibbé varázsolhatjuk az ezüst karkötőt.
A bonyolultabb és feltűnőbb karkötődíszek elsősorban a kő nélküli darabon mutatnak a legjobban. Ezek közül minden korosztály találhat stílusának és ízlésvilágának kedvére valót. Örök divat a romantikus szív forma, a teknős, delfin és a rózsa. A fiatalabbak számára a pisztoly, a bicikli, vagy épp a helikopter is közkedvelt motívum lehet.
Az ezüst karkötő kínálatban mindeni megtalálhatja az egyéniségéhez illő darabot - a romantikustól a realistáig, az álmodozótól az üzletasszonyig.

Ezüst karkötő - újraértelmezi a stílust

Az ezüst karkötő egyedi alkalmakra és hétköznapokra is hordható viseletet. Így válhat a mindennapjaink részévé, az igényesség az elegancia, és az igazi női értékek szimbólumaként. Egy apró kiegészítő, mely megváltoztatja a megjelenés összképét, karaktert adva a fellépésünknek.  Az ezüst karkötő ajándéknak is kitűnő, nem lehet vele tévedni, vagy rosszul ajándékozni. Ez az az ékszer, mely megállja a helyét, mindenkor divatot és stílust teremt.  Az ötvös mesterek munkáját, igényességét, fantáziáját mutatják meg az egyedi darabok, melyekkel a boltok polcain találkozhatunk. Legyenek azok a legegyszerűbb ezüst ékszerek, vagy a motívumokkal, kövekkel díszített egyedi darabok.

Meglátni és megszeretni – az ezüst karkötő
Az ezüst karkötő az elegancia és stílus szolgálatában

Ezüst karkötő - hagyomány és ragyogás az ékszerdivatban

Az ezüst karkötő már évszázadok óta közkedvelt ékszer, és bár kialakításában a minták és stílusok változtak az évek során, a koncepció ugyanaz maradt – szépet és egyedit létrehozni. A hölgyek körében azért is rendkívül népszerű, mert mint kiegészítő, feldob minden ruhát és öltözéket. Nem számít, milyen az aktuális divat, az ezüst karkötő soha nem lehet túl sok még akkor sem, ha egyszerre többet veszünk is fel belőle. Mindig magabiztos érzést nyújt egy-egy szép és különleges ékszer viselete.
Sok esetben azonban egy jól megválasztott ezüst karkötő mellé nem is kell más egyéb ékszert felvennünk ahhoz, hogy stílusosak, és elegánsak legyünk. Sőt, aki idén igazán trendi szeretne lenni, az nem láncot visel kiegészítőként, hanem egyszerűen egy ezüst karkötőt. Persze nem mindegy, hogy milyen alkalomra és hogy milyet választunk.

Csak a fantázia szabhat határt az ezüst karkötő trendben

Az ezüst karkötő mindig is divat volt és lesz. Számos fajtája, típusa létezik, így minden stílus képviselői megtalálhatják a kedvencüket. Létezik ezüst karkötő simán, egyszerű díszítéssel, vagy kövekkel, borostyánnal, opállal, türkizzel, stb. Az ilyen ékszer kialakításának, formaiságának, egyszerűségének vagy éppen bonyolultságának csupán az ötvös mester fantáziája szabhat határt. A különböző típusú kövek közül is akadnak többféle színűek. Aki a romantikus, nőies stílust szereti, választhat karkötőt rózsaszín, de akár világoszöld színű gyöngyházzal. Ez légies és finom, szinte áttetsző hatást kelt.
Azoknak akik a föld színeket részesítik előnyben, választhatnak borostyán kővel díszített ékszert. Ezek között elsősorban a sötétbarna, sárga, sötétzöld színek dominálnak. Egy nagyobb, csiszolatlan borostyánkő szintén elég lehet ahhoz, hogy feldobja a karkötőt. Az ezüst karkötő berakásaként szintén remek a világoskék türkiz kő, vagy a különleges korall betét. De az ezüst karkötő onix kővel, cirkonnal, sőt, tenyésztett gyönggyel és cirkonnal együtt is igazán csodálatos összeállítás. A formák változatossága szinte végtelen. A szimmetrikus, geometrikus kialakításoktól egészen a csiszolatlan, természetes formákig minden megtalálható. A kő nélküli ezüst karkötő is igazán különleges lehet.
Az ezüst karkötő minden alkalomra megfelelő kiegészítő. Protokolláris eseményekhez ne viseljük azonban túl nagy, vagy feltűnő darabot. Egy ilyen ezüst karkötő jobban mutat hétköznapi szerelések mellett, vagy egy-egy buliban akár. Ha farmert és magas sarkút választunk hozzá, nem nyúlhatunk mellé. Az erős, vibráló, de egészen mély színek mellett is megállja a helyét. A karakteres darabokat viszonylag kevés szetthez tudjuk viselni. Leginkább a most igen divatosnak számító glam-rock stílushoz (fekete, sötét színek, csillogós, fényes anyagok) és a különböző farmeres szerelésekhez megy, ami elsősorban a fiatalok körében kedvelt. 

Ezüst karkötő – a visszafogott elegancia

Egy ezüst karkötő, aktuális, divatos színekkel is megállja a helyét. Ezt az igen színes kiegészítőt olyan ruhákkal vegyük fel, amikben a karkötőn található színek visszaköszönnek, így lesz teljes a harmónia és az összhang a megjelenésünkben. De figyeljünk arra, hogy egy-, maximum kétszínű ruhadarabokban gondolkodjunk, például csak barna és beige, vagy lila és sötétsárga ruhában. Az ezüst karkötő ideális kiegészítő szórakozáshoz, vagy akár a hétköznap, és a kiöltözős, elegáns eseményekre is. Ilyen esetben is örök érvényű szabály, hogy kizárólag a karkötő színeiben gondolkodhatunk, amikor ruhát választunk.
Ha az elegánsabb vonalat kívánjuk hangsúlyozni az öltözékünkben, akkor kevésbé színes ruhákban gondolkodjunk, például fekete-fehér, sötétkék-tört fehér kombinációban, ami mellé a visszafogottabb, lágyabb, nőiesebb ezüst karkötő illik.