Szinte alig akad olyan ember, aki ne viselne gyűrűt, nyakláncot vagy fülbevalót. Az ékszerek viselése az emberiség történetében évezredekre visszanyúló szokás. Ékszerek minden korból maradtak ránk, s így az egyes korszakok kultúrájának fokmérői lehetnek, sokat elárulnak nekünk elődeink életéről, szokásairól és hagyományairól.
Az első példányok csontokból, kagylókból készültek, és nem csupán a szépséget, de ugyanakkor a társadalmi rangot is jelezték. Számos kultúrában a halottakat használati tárgyaikkal, és ékszereikkel együtt temették el. Az ezüst gyűrű manapság elsősorban díszítő funkciót lát el, az esztétikum, szépség és csillogás kedvéért viseljük. Egy ezüst gyűrű a stílus, elegancia, és az érték megtestesítője.

Jegygyűrű, barátság-gyűrű, vitorlás gyűrű – ezüst gyűrű variációk

Az ezüst gyűrű kínálat rendkívül széles. Jelképeket, érzéseket fejezhetünk ki vele, az ünnepi viseletektől, a szertartásokig, a jegygyűrűkön át a pecsétgyűrűkig minden alkalomra találhatunk megfelelő darabot.
A gyűrű, legyen az eljegyzési, vagy esküvői, ősidőktől kezdve és a mai napig az egybekelés tradicionális szimbóluma. Minden időben az erős, soha véget nem érő, kölcsönösen érvényes szerelem jelképe. Az ezüst gyűrű kiváló lehet eljegyzési gyűrűnek, önmagában, vagy klasszikus arannyal, esetleg fehérarannyal kombinálva. Ma már elfogadott ez a megoldás is, mindenki ízlése, és kedve szerint válogathat a különböző variációk közül.
Manapság egyre divatosabb a több részből álló, vagy a több színű jegygyűrű. Ez a fajta gyűrű általában az egymásba fonódás jelképe, de az egészség, szerelem és boldogság egységét és szétválaszthatatlanságát is jelképezi.
Az ezüst gyűrű ajándéknak is kiváló lehet. A mai modern időnkben már a nők is szabadon megajándékozhatják gyűrűvel a férfiakat, legyen az akár barát vagy szerető. Egy titán vagy ezüst, esetleg nemesacél barátsággyűrűvel elmondhatjuk a szeretett férfinak, mi az, amit érzünk iránta. Az ezüst gyűrű viselet a férfiaknál is elfogadott, elegáns és divatos. Biztosra vehetjük, hogy legjobb barátunk, vagy életünk párja nagyra fogja értékelni figyelmességünket, és az elkövetkezendő években büszkén és örömmel fogja hordani a szeretetünket, barátságunkat jelképező gyűrűt. Egy szép ezüst gyűrű sok mindent kifejezhet; ajándékozhatjuk barátság-gyűrűként, emellett egyre divatosabbak a különböző területeken szimbolikus tartalommal felruházott darabok is. Ilyenek például a vitorlázás szerelmeseinek szánt vitorlás-gyűrű, mely megerősíti és jelzi tulajdonosának szenvedélyét, kötődését ehhez a stílushoz. 

Formai újítások az ezüst gyűrű divatban, és az internetes vásárlás

Az ezüst gyűrű trendekben az új formanyelv megteremtésében döntő szerepe volt a modern művészet eredményeinek, és alkalmazásának az ékszertervezésben.
Az ezüst gyűrű díszítésének eszközei többek között a drágakövek, a zománc, féldrágakövek, a borostyán, az opál, a gyöngy stb.
Az ezüst gyűrű elsődleges jellemzője az egyedi megjelenés és különlegesség.
Ma már bátran rendelhetünk az internetről is. Ha egy ezüst gyűrű megtetszik az internetes oldalak kínálatában, azonnal meg is rendelhetjük azt, hiszen találhatunk kifejezetten előnyös árakon is szép és esztétikus darabokat. A rövid szállítási határidő is vonzó lehet. Az ajándéknak szánt ezüst gyűrű mellé akár ajándék ékszerdobozt is lehet választani. A megrendelés egyszerű, csak néhány kattintás, amivel időt és pénzt spórolhatunk meg. Megkönnyíti a választást az ékszerek pontos leírása, a paraméterek, színek, formák és méretek megjelölése. A szállítási garancia alapvető feltétele az internetes vásárlásnak. A boltról érkező pozitív leírásokat és visszajelzéseket szintén érdemes figyelembe venni a rendelés előtt.
 

Ezüst gyűrű – beragyogja a hétköznapokat
Minden korban, minden korosztálynak – ezüst gyűrű

Régi-új divat - az ezüst gyűrű

Az ékszerviselet és készítés egyidős az emberiséggel. Még azokon a tájakon is elterjedt, ahol az éghajlati viszonyok az öltözködést feleslegessé tették. Ez is bizonyítja, hogy az ember hiúsága és önmagát díszítő kedve átlép földrajzi, kulturális és politikai határokat. Az ezüst gyűrű a legkorábbi ékszerek között is megjelent. A törzsi népeknél az öndíszítés nem nyilvánul másban, mint az orrba fűzött karikában, vagy a bőr tetoválásában. Ezeknek a viseleteknek létezik mai modern változata is a legrafináltabb ékszer kreációk esetén, illetve az egyes testrészeknek kialakításánál. A különböző korokban ugyanúgy viselték az ezüst gyűrűt, mint napjainkban. A legkorábbi ránk maradt ékszerek az egyiptomi sírokból kerültek elő, legnagyobb részüket Kr. e. kétezer évvel készítették.
Az egyiptomi ékszerek jellegzetessége többek között a síkszerűség és az ezt jellemző szimmetria. Mindezzel összefüggésben jellemzi még a színhatások keresése, melyet a rekeszzománc hatásának teljesen megfelelő fémkeretekbe foglalt színes üveg- és porcelán darabokkal értek el a korabeli művészek. Az ékszert szigorú, nemes és erősen stilizáló irány jellemzi.
Az ékszerkészítés és ötvösség már 2000 évvel Kr. e., elérte fejlettsége legmagasabb fokát, ezért a későbbi korokban a technikai haladás stílusfejlődést már nem jelentett. Az ékszerek fő típusai két ezredéven keresztül ugyanazok maradtak: gyűrűk, karkötők, nyakláncok, fejdíszek, stb Ezek rangkülönbség jelölésére is szolgáltak; a diadémok, mellpajzsok, ezüst gyűrű, csattok, kar- és lábperecek kövekkel, vésett dísszel, zománccal díszítve nagy művészeti fejlettségre utalnak.

Az ezüst és az ezüst gyűrű - a megunhatatlan klasszikus

Az ezüst a legnagyobb mennyiségben felhasznált, ősidők óta ismert nemesfém. Élénk fényű, fehér színű, az arany után a legjobban alakítható anyag. Valamennyi fém közül az ismert legjobb elektromos- és hővezető. A színezüstöt számos területen, és az innovatív kutatásokban egyaránt felhasználják, többek között az elektrotechnikában, a műszeriparban, fototechnikában, valamint laboratóriumi célokra. Számos ezüstötvözet az ipar és az ékszergyártás fontos alapanyaga. Jól ötvöződik a rézzel, cinkkel, kadmiummal nikkellel, ólommal, ónnal, és a nemesfémekkel. Baktériumölő hatása miatt már az ókorban készítettek ezüstből nem csupán ékszereket, de használati tárgyakat és víztározó edényeket. A rézhez hasonlóan megolvadt állapotban a levegő gázait oldja, majd lehűléskor az oldott levegő a megdermedt fémet lyukacsossá teszi. Az ezüst alkalmazási területei a gyógyászat, fogtechnika, vegyipar, fototechnika, villamos ipar, elektrotechnika, műszeripar, galvanotechnika, az ötvös iparban érmék, díszműáruk, és ékszerek készítésére használják. Az ezüst gyűrű az ezüst ékszerek között a magunhatatlan klasszikust jelenti.

Művészet az ezüst gyűrű kialakításokban

Az ezüst gyűrű vonzza a tekintetet. A ragyogó, fényes, művészi hatások jól megmutathatóak rajta. Az ezüst gyűrű is jól példázza, hogy az ékszerkészítés az iparművészet valamennyi ága közül a leginkább szépművészet-jellegű. Használati célja szinte egyáltalán nincsen, vagy csupán kis mértékben, a díszítés az elsődleges funkciója. Ezért formáit nem a célszerűség, hanem a szép szeretete és megalkotása határozza meg.
Ékszertervezéssel, ezüst gyűrű kialakítással kiváló nagymesterek is foglalkoztak, ami az ötvösségnek a szépművészetekkel való rokonságát kiválóan bizonyítja. A díszítés motívumai a kezdeti időkben többnyire a mitológiával kapcsolatos növény- és állatvilágot idézték, a leggyakoribbak a lótusz növényen kívül az uraeus kígyó és a keselyű. A formák és díszítések sokfélesége, sokszínűsége a mai napig megmaradt. Az ezüst gyűrű divatban az egyszerűtől a bonyolultig minden szép és divatos. Szinte nincs olyan minta vagy stílus, ami nem lenne mutatós, egy szép ezüst gyűrű bármely alakjában elegáns és minden időben divatos ékszer.